Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея изключва Япония от списъка на доверените търговски партньори

[post-views]

Japen_KitayЮжна Корея реши да изключи Япония от списъка на доверените търговски партньори, в който са още 28 държави, съобщи министърът на търговията, промишлеността и енергетиката Сун Юн Мо, цитиран от световните агенции.

Съгласно новите правила Япония е включена във втора, от общо три категории. Така южнокорейските фирми ще трябва да подават отделно заявки за разрешение за износ в Страната на изгряващото слънце, като разглеждането му ще трае по 15 дни или 10 дни повече, отколкото сега. Категорията, в която ще влезе страната на шогуните, всъщност е нова и е за страни, които не спазват „международните принципи за контрол на износа“. По думите на старшия южнокорейски търговски служител Парк Те Сун Япония е използвала „неуместни търговски практики“, но в какво точно обвиняват страната, Парк така и не спомена, пишат от Business Insider.

Мярката влиза в сила след 20 дни и е в отговор на въведените на 2 август ограничения от японска страна за износ в Южна Корея на 3 вида наноматериали, които ще влязат в сила на 28 август.

Източник: в.“Монитор“

Най-ново

Виж още

Избрани