Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сотиря 2: Нов опит за изнасилване след смъртта на 7-годишната Кристин

[post-views]
Сотиря 2: Нов опит за изнасилване след смъртта на 7-годишната Кристин

сотиря2Две седмици, след като мургавият Мартин Трифонов изнасили и уби жестоко 7-годишната Кристин в сливенското село Сотиря, бяха застигнати от дежавю. В същото село други двама роми посегнаха на 8-годишно момиченце. Само бързата намеса на майката на детето го е спасила от ново сексуално посегателство. Тя обаче твърди, че единият от нападателите на детето в Сотиря блудствал с жертвата и преди месец.  Двамата сексуални маниаци са задържани. Единият е 16-годишно момче, а другият е 60-годишен клошар.
Заради новия инцидент кметът на селото поиска засилено полицейско присъствие. „Ако може да се изгради постоянно полицейско присъствие, защото ние сме голямо село, нормално е, но не чак толкова тежки неща да стават. Всички сме шокирани, защото това се случва само две седмици след предишния случай”, коментира кметът на селото Димчо Георгиев.
Майката видяла липсата на детето и тръгнала да го търси. Според нея детето било примамено в пристройка към къща. „И аз си викам, къде отиде това дете… И аз отидох и ги заварих. Голи и двамата и върху нея и я такова. Късметлии, че съм заварила навреме. Вика ми, майко, стария ме… прави. Хванах я навреме, че иначе щеше да я направи зян”, сподели майката на момиченцето Цвета Атанасова.
Тя и съседи викат полиция. Униформените задържат 15-годишно момче, а детето е откарано в болница с прехапана буза, след като насилникът я е стискал за устата да не вика. Оказва се, че възрастният мъж е блудствал и преди месец с малката. „Добре е сега, но като ошеметена стои детето, защото старият я е заплашил, че ще я убие и ще й реже гръкляна. Тя така каза. Затова не ми казваше, че преди един месец ходил старият при нея”, допълни Атанасова.
Трябва да се променят законите. Всички тези инциденти се дължат на безнаказаността на престъпниците. Трябва да има доживотна присъда без право на обжалване, заяви кметът на с. Сотиря Димчо Георгиев. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани