Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дипломатическият вятър на промяната: Доналд Тръмп готов за нова среща с Ким Чен -ун

[post-views]
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун са оптимисти – очакват втората им среща да даде реални резултати

North-Korea-Donald-Trump-covfefe-Kim-Jong-un-WW3-908719Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов за нова среща със севернокорейския лидер Ким Чен -ун, в желанието да поднови преговорите за ядрената програма на страната. Само преди дни Северна Корея също заяви, че е готова да поднови диалога със САЩ в края на този месец.

Изглежда във Вашингтон задуха вятърът на промяната след решението на президента Доналд Тръмп да уволни съветника си по национална сигурност Джон Болтън, коментират анализатори. Мнозина смятат, че отстраняването на един от най-големите ястреби на американската външна политика, може да направи дипломацията на Белия дом малко по-гъвкава. Решението на Тръмп може да помогне на американските усилия преговорите да продължат, но няма да направи по-лесно за Вашингтон да постигне крайната си цел, а именно да убеди Северна Корея да се откаже от ядрените си оръжия, в замяна на отмяна на действащите санкции срещу комунистическата страна, коментира агенция „Ройтерс

До този момент американският президент Доналд Тръмп се е срещал със севернокорейския лидер Ким Чен -ун три пъти, но освен добрите впечатления и позитивен тон между двамата, решението на един от най-големите проблеми пред глобалната сигурност, за какъвто се смята севернокорейската ядрена програма, за сега няма.

  

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани