Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предлагат до 5 г. затвор за киберпрестъпления

[post-views]
Предлагат до 5 г. затвор за киберпрестъпления

mariana-nikolovaПредлагам увеличение на наказанията за киберпрестъпленията и рекета в Наказателния кодекс. Сега съставите за тях в НК са минимални – предлагам те да са от 5 до 15 г. затвор, каза пред журналисти днес Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика.
На 17 сепетмври в София ще има конференция, на която ще се разгледа борбата с рекетирането с цифрови данни, посочи още Николова. Държавата не може да бъде безучастна по тези въпроси, заяви тя.
На Съвета за киберсигурност, на който съм председател, ще бъде представен и доклад по отношение на проблемите с изтичането на данни от НАП и ще преценим дали са нужни законодателни промени след този случай, каза вицепремиерът.
Марияна Николова се включи в работа на Кръгла маса на тема ”Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата и информационната сигурност – предизвикателства и решения”, в чийто ресор на отговорност попада и политиката за електронното управление. Форумът се организира от Държавна агенция ”Електронно управление”. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани