Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хари тръгна по стъпките на майка си – херцогът на Съсекс прекоси минно поле

[post-views]
От трибуната на ООН принц Хари предупреди за глобално посегателство срещу демокрацията и свободата

960-540-princ-hari

Принц Хари тръгна по стъпките на известната си майка – Даяна. Херцогът на Съсекс прекоси частично разчистено минно поле в Ангола, за да припомни на световната общественост колко голяма е опасността от противопехотните мини. Съвсем същото преди 22 години стори и покойната принцеса на Уелс.

Внукът на британската кралица Елизабет II – Хари, премина през тесен коридор от активно минно поле в югоизточната част на Ангола. Той беше облечен в специално защитно облекло и мина инструктаж за безопасност, като беше предупреден да не излиза от разчистената зона, да не докосва нищо и да не тича. След това херцогът на Съсекс детонира дистанционно противопехотна мина и разговаря със сапьорски екипи.

С подобна проява през 1997 г. покойната му майка лейди Даяна, призова за пълно премахване и забрана на противопехотните мини. По време на престоя си в страната принцът посети и прекосеното от нея минно поле, което днес е оживена улица. Също като принцесата на Уелс Хари подкрепя каузата за разминиране на неправителствената организация Halo Trust, която според него ще донесе на общността мир и нови възможности.

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган са на официално посещение в Африка, където заведоха и 4-месечния си син Арчи на първото му задгранично пътуване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани