Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стрелба в източногерманския град Хале – двама души са убити, полицията издирва извършителите

[post-views]

german-police-arrestНай-малко двама души са убити при стрелба в източногерманския град Хале. По случая вече има един задържан, съобщиха от полицията. Издирват се още няколко заподозрени, за които се смята, че са избягали с автомобил от местопрестъплението. Разследват се и мотивите на извършителите.

Очевидци разказват за стрелец, който е бил облечен във военен камуфлаж и е носил няколко различни оръжия. Според част от свидетелите екшънът се е разиграл в дюнерджийница. Други твърдят, че стрелба е имало и край синагогата в Хале. Появи се и информация, че предполагаемият извършител е хвърлил самоделна бомба или ръчна граната в близкото гробище, а за проявата на насилие е избран най-светлият ден за юдеите – празникът Йом Кипур.

На базата на първоначалните си данни полицията отхвърли като спекулации твърденията на медиите, че атаката е извършена целенасочено срещу еврейската общност в града. От съображения за сигурност местната гара беше затворена, а органите на реда призоваха жителите да не напускат домовете си до залавянето на всички заподозрени. Забраната важи и за близкия град Ландсберг, където също са чути изстрели. Това е предполагаемата посока за бягство на извършителите, но все още няма доказателства, че инцидентите са свързани помежду си.

Най-ново

Единична публикация

Избрани