Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Македония тръгва към ЕС с жълт картон

[post-views]
Министърът на отбраната на РСМ: Скоро ще бъдат преодолени различията с България за ЕС

BG_Makedonia_flagsБългарското правителство няма да спре евроинтеграцията на Северна Македония, но ще следи под лупа поведението на Скопие. Това се разбра след заседанието на правителството в сряда. „Северна Македония продължава към Европейския съюз като играч с жълт картон, но България държи червения!”, предупреди вицепремиерът Красимир Каракачанов. България няма да спира началото на преговорите, но те могат да са дълги, виждате Турция колко години преговаря, каза Каракачанов.
Скопие да осъди репресиите срещу българи, извършени в комунистическа Югославия, да поправи учебниците по история, литература и география, да смени табелите на исторически места и паметници, които са срещу България, настоява българското правителство.
Резултатите от съвместната комисия със Северна Македония не могат да бъдат сурогат между истината и политическата им пропаганда, а трябва да бъдат ясно и точно отчетени, каза пред журналисти Каракачанов. „За нас това означава не опит да се търси някакъв компромис между историческите факти и истина и измислиците, които те са си наложили през последните 50 – 60 години. Те си представят, че от една страна са историческите факти, а от друга политическите факти или измислени аргументи. И нещо средно да се направи. Не, историята не може да бъде компромис“, бе категоричен Красимир Каракачанов. И уточни: ”Скоростта на преговорите със Северна Македония зависи от тяхната политическа воля да бъдат честни, а не да се опитват да ни разиграват, както го правеха в последните две години!”

Най-ново

Единична публикация

Избрани