Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Елитна делегация за Седмите световни военни игри

[post-views]
Елитна делегация за Седмите  световни военни игри

DSC09756Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-министърът на спорта Стоян Андонов оглавиха официалната церемонията по изпращането на българския отбор за участие в Седмите световни военни игри в Китай. В зала „Арена Армеец” бяха и представители от посолството на Китайската народна република. Българската делегация ще бъде ръководена от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Ръководител на нашата мисия е полковник Венелин Дерибеев. Нашият екип е от 36 души, от които 22 спортисти в 8 вида спорт, треньори, съдии, ръководители и официални лица.
„Какво мога да кажа след всички успехи, които сте постигнали на спортното поле досега? Пожелавам ви успех в това състезание, за което убеден съм, че сте добре подготвени. Убеден съм, че ще представите добре българския военен спорт и българската армия. Пожелавам успех на всички и ще се радвам, след като приключи състезанието, отново да се видим и да имаме повод да ви похвалим и вие да споделите вашите постижения. Надявам се, че нашите любезни домакини от Китай са направили всички възможно, за да се проведе едно хубаво състезание. Успех и на добър час“, заяви в словото си министър Каракачанов.
В групата на спортистите на българската армия личат имената на лекоатлета Георги Иванов, борците Георги Вангелов и Мирослав Киров, боксьорите Даниел Асенов и Станимира Петрова, асовете на ориентирането Станимир Беломъжев и Антония Григорова, състезателите по таекуондо Владимир Далаклиев и Калоян Бинев, още две познати имена от атлетиката – Момчил Караилиев и Ваня Стамболова, както и един от най-добрите джудисти на планетата в момента Ивайло Иванов.
„Искам да благодаря на ръководството на ръководствата на МО и на ММС за оказаното съдействие за подготовката на нашата военна делегация за игрите в Китай. Благодаря и на командирите за грижите и отношението към военния спорт. С вашата подкрепа развиваме масовия спорт в българската армия и съответно майсторството, с което се надявам на ниво да се представим на тези игри. Благодаря на спортистите за отношението и старанието по време на подготовката. Имаме още малко време за подготовка и се надявам до заминаването да сте още по-добре подготвени. Успех“, заяви вицеадмирал Емил Ефтимов.
Спортистите бяха представени от майор Илия Куцаров: „От името на всички военни спортисти искам да изкажа нашата благодарност към министерствата на отбраната и спорта за осигурената ни подготовка за участието на Седмите световни военни игри в Китай под патронажа на СИЗМ – третата по големина спортна организация в света. Искам да ви уверя, че всички ние, военните спортисти, ще дадем всичко от себе си и ще представим достойно българската армия. И нека, както пише на нашите бойни знамена – С нами Бог!“
Спортната надпревара ще се проведе в У Хан, Китай, от 18 до 27 октомври. Първата група от наши спортисти отлита за Азия на 16 октомври.

Най-ново

Единична публикация

Избрани