Информационен център на Министерство на oтбраната

Лидерът на Северна Корея изкачи свещената планина на бял кон

изтеглен файлСевернокорейският лидер Ким Чен Ун изкачи на бял кон най-високия връх на Корейския полуостров – свещената планина Пектусан. Това съобщи държавната севернокорейска агенция. Подобно събитие, често се свърза нещо значимо за комунистическа страна, коментират световните агенции.

Ким „изкачи планината на бял кон по първия сняг, паднал на планината Пектусан. И „това е велико събитие с огромно значение в историята на корейската революция, се казва в съобщението на държавната севернокорейска телеграфна агенция, съпроведено от снимки, които показва конния поход на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Най-високия връх на Корейския полуостров се смята за свещен от режима в Пхенян, защото се смята за родното място на управляващата повече от 70 десетилетия династия Ким и често конния поход на Ким Чен Ун е сигнал, че комунистическата страна е пред някое важно решение или политическо начинание.

Агенция „Ройтерс“ припомня, че при едно от изкачванията на свещена планина през 2017г севернокорейският лидер обяви, че смята да поднови преговорите с Южна Корея и САЩ за ядрената си програма.

Според други анализатори символичното изкачване на планината, подчертава решимостта на КНДР, на фона на тежките икономически санкции и международна изолация, заради ракетните си и ядрените си програми.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top