Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Авиационни техници се дипломираха в Долна Митрополия

[post-views]
Открит летателен ден в Долна Митрополия

DOLNA MITROPOLIAАвиационни техници и специалисти комуникационно, информационно и навигационно осигуряване се дипломираха във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” в Долна Митрополия. При връчването на удостоверенията началникът на щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Ивайло Пешаков им пожела успешна и безаварийна работа.
В „Центъра за подготовка и обучение” към ВВУБ специализантите от структурите за логистично осигуряване изучиха регламентиращите нормативни изисквания за съхранение, експлоатация и ремонт на автотракторна, самолетообслужваща и инженерна техника. Средният успех на обучаемите е 4,78.
Войниците от курса за „Авиационно-технически специалисти” усвоиха практическата подготовка и умения за поддържане, експлоатация и ремонт на сложната авиационната техника, както и да се научат да работят със специализираната апаратура. Курсът завърши със среден успех 5,00.
Войниците от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно-измервателната апаратура, правилата и мерките за безопасност при работа с основните средства, особеностите, свързани с режимите на работа на средствата. Средният успех на курса е 5,40.          

Най-ново

Единична публикация

Избрани