Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

[post-views]
Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

изтеглен файлПрезидентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Ердоган се срещнаха в руския курорт Сочи. Разговорите, в центъра на които беше  военната операция на Анкара в Сирия,  са преминали на четири очи. Това съобщи репортер на руската енергийна компания „Росатом“, цитиран от агенция ТАСС.

Турският президент пристигна в Русия с надеждата да получи подкрепата на Москва за военна си операция в Североизточна Сирия.

 „Вярвам, че тази среща ще предостави много значими възможности за операцията „Извор на мира“, каза Ердоган преди да замине за курортния град Сочи. 

От своя страна руският президент Владимир Путин видя възможност сближаването на отношенията между двете страни да улеснят намирането на решение на сирийския конфликт, който навлиза в деветата си година. „Русия разбира сложността на ситуацията в региона и мисля, че срещата ми с Ердоган ще е много ползотворна“, посочи Путин.

Освен конфликта в Сирия двамата президенти са обсъдили още двустранните отношения, но не и задълбочаването на военното сътрудничество, в частност покупката на модерните турски изтребители Су-35 и  Су-57 за турската армия, посочва агенция ТАСС.

Посещението на Ердоган в Русия идва в момент, когато отношенията му с традиционния съюзник в лицето на САЩ, удариха нов дъно, заради военната операция на турската армия в Северна Сирия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани