Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов камион с мигранти, този път в Белгия – полицията откри 12 души по сигнал на шофьора

[post-views]
Нов камион с мигранти, този път  в Белгия – полицията откри 12 души по сигнал на шофьора

shofer-kamion-migranti-texasНов опит за превозване на нелегални мигранти с хладилен камион беше разкрит и своевременно прекратен. Този път действието се разви в Белгия. Местната полиция задържа 12 души, които се укрили в ремаркето на ТИР-а , оставено на паркинг в северната част на страната.

Водачът на камиона, който превозвал плодове и зеленчуци, сам подал сигнал в полицията. Сутринта, след като пренощувал на паркинга, той установил, че ремаркето е отваряно. Там шофьорът открил 12 нелегални мигранти – 11 мъже от Сирия и 1 от Судан. Органите на реда предали мъжете на имиграционните власти в Антверпен. Всички те са в добро здравословно състояние, предадоха от полицията.

Разследването анализира планирания маршрут на ТИР-а. Проверява се още кога и как мигрантите са се качили в него, както и дали целта им е била да достигнат Великобритания.

Припомняме, че миналата седмица на Острова 39 тела бяха открити в хладилен камион с българска регистрация, който дошъл от фламандското пристанище Зеебрюге. Според белгийските власти това е предпочитан начин за трафик на мигранти, тъй като в хладилните камиони термокамерите не улавят човешкото присъствие.

Най-ново

Единична публикация

Избрани