Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея с нов ракетен тест

[post-views]

NORTH KOREA SEVERNA KOREAСеверна Корея е изстреляла две балистични ракети по посока Японско море. Това съобщи японското министерство на отбраната. От ведомството допълниха, че ракетите  са се разбили извън териториални води на страната. Пусковете бяха потвърдени и от южнокорейската армия.
Ако бъде потвърдено това ще е 12 ракетен тест на Северна Корея от началото на годината, независимо, че с това страната нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Според южнокорейските и японските военни ракетите са били изстреляни от южната част на Северна Корея и преди да се разбият в морето са прелетели близо 370км, като са достигнали максимална височина от 90км. Според тях по всичко личи, че става въпрос за балистични ракети с малък обсег на действие.

Последният тест беше извършен близо месец, след като Северна Корея успя за първи път да изстреля ракета, която може да носи ядрена бойна глава, от подводница. Експертите са категорични, че това е огромен успех за комунистическа страна и реално ще промени правилата на играта в района.

Последните изпитания идват броени дни, след като Северна Корея даде на САЩ срок до края на годината да ускорят преговорите за ядреното разоръжаване на полуострова в замяна на отмяна на санкциите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани