Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия в Пакистан повече от 70 души изгоряха в пътнически влак

[post-views]
Трагедия в Пакистан повече от 70 души изгоряха в пътнически влак

PAKISTAN_VLAKНай-малко 73 души загинаха при пожар в пътнически влак в централната част на Пакистан. Ранените са повече от 40. Причина за трагедията е станала експлозия на газова бутилка, съобщиха властите в Исламабад.

Композицията пътувала от пристанищния град Карачи към Равалпинди в провинция Пенджаб, когато избухнала в пламъци. Инцидентът се е случил около средата на пътя, в близост до град Рахим Яр Хан. Причината за пожара е експлодирала газова бутилка, която пътници носили в багажа си и я използвали, за да си приготвят закуска, съобщи министърът на железниците Шейх Рашид Ахмед. Тече разследване как газовата бутилка е допусната във влака, при положение, че внасянето на подобни предмети е абсолютно забранено.

Най-малко три вагона били обхванати от огъня и пътниците се принудили да спасяват живота си, скачайки от машината в движение. Именно това е причинило по-голямата част от смъртните случаи, коментираха спасителите и не изключиха възможността да открият още овъглени трупове във влака. Затова и местните власти очакват в следващите часове броят на жертвите още да се увеличи. За пътниците към момента се знае, че повечето от тях са поклонници и пътували към Лахор за една от най-големите религиозни сбирки, която се провежда в Пакистан всяка година.

Най-ново

Единична публикация

Избрани