Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Долна Митрополия: Занятие по тактическа подготовка

[post-views]
Долна Митрополия: Занятие по тактическа подготовка

2-D.MitropoliaПрактическо занятие по тактическа подготовка се проведе във ВВУБ „Георги Бенковски” със специализантите от курса за длъжностна квалификация „Младши сержант – първи модул”, на тема „Действия на взвода в специфична среда”. 
Основната цел беше обучаемите да придобият необходимите практически знания и умения за взаимодействие в група, вземане на групово решение, съставяне на план за действие, както и да се повишат тяхната психическа и волева устойчивост и физическа натренираност. Методически ръководител на занятието бе майор Николай Николов.
Имитационната тренировка се проведе по зададена ситуация за залавяне и неутрализиране на лица от терористична групировка. За целта командването на взвода под ръководството на редник Велислав Аръков планира незабавно изпращане на два екипа да разузнаят, наблюдават и да докладват конкретното местоположение и общата численост на групировката. След обработка на разузнавателната информация взводът бе разделен на три тима – два щурмови отряда и един в резерв и усилване. Планираните действия се развиха в три фази. Щурмовите екипи проникнаха в сградата и извършиха неутрализиране и залавяне на членовете на групировката.                  

Най-ново

Единична публикация

Избрани