Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Попълниха строя на флота със 71 матроси

[post-views]
Празнуват флотските свързочници

3-VMS-svruzki1Общо 71 нови военнослужещи ще бъдат назначени във флота. Това съобщиха от ВМС, като напомниха, че през август 2019 г., със заповед на министъра на отбраната, беше обявен и проведен конкурс за комплектуване на 100 вакантни длъжности за военните формирования от състава на Военноморските сили. Разпределението на тези длъжности по териториален признак е съответно за формирования в гарнизон Варна – 80, а за гарнизон Бургас – 20.
За обявените 100 вакантни длъжности във военни формирования документи чрез военните окръжия подадоха 132 кандидати. За провеждане на конкурса, със заповед на командира на ВМС, бяха назначени комисии. След приключването на медицинските прегледи, теста за проверка на общата култура и на изпита за проверка на физическата годност останаха 82 кандидати. От отпадналите 50 кандидати, 40 са по медицински показатели и 10 не издържаха изпита за физическа годност.
На 13 ноември 2019 г. се проведе заключителния етап на конкурса. На 82 кандидати бяха предложени длъжности във военните формирования на ВМС, като 71 от тях приеха и ще бъдат назначени на тях.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани