Информационен център на Министерство на oтбраната

Заради секскандал принц Андрю се оттегли от задълженията си

princ_endrewБританският принц Андрю обяви, че се оттегля от всичките си публични задължения. Като причина херцогът на Йорк, посочи аферата „Епстийн“, в която е замесено името му. Срещу внука на кралицата има обвинения за сексуално посегателство срещу жена, които той отрича.

Решението на принц Андрю да се оттегли дойде няколко дни, след интервюто му за британската телевизия Би Си Си, посветено на връзките му с финансиста Джефри Епстийн, обвинен в педофилия и в последствие самоубил се в ареста.

Британските медии коментираха, че херцогът на Йорк изглеждал така, сякаш подценява сериозността на ситуацията. Журналистите остро  разкритикуваха представянето на  принц Андрю, защото той не е проявил състрадание към жертвите на Епстийн.

Припомням, че е една от жените твърди, че под натиск на финансиста на два пъти е принуждавана да има сексуални отношения с принца.

Междувременно расте списъка с университети, асоциации и големи  компании, които публично скъсаха отношенията си със херцога на Йорк.

Скандалът дори нахлу в предизборния дебат между лидерите на Консервативната партия Борис Джонсън и на лейбъристите Джереми Корбин, които също изразиха съчувствие към жертвите.

 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top