Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Командирът на ВВС посети Обединените арабски емирства

[post-views]
Командирът на ВВС посети Обединените арабски емирства

2-VVSКомандирът на българските ВВС генерал-майор Цанко Стойков беше на официална визита в Обединените арабски емирства за времето от 16 до 21 ноември 2019 г. по покана на командира на ВВС и ПВО на Обединените арабски емирства (ОАЕ) генерал-майор Ибрахим Насър Мохамед ал Алауи, съобщиха от ВВС.
Командирът на българските ВВС присъства на Международната конференция за авиация – Дубай, „Изграждане на по-бързи и адаптивни бойни сили: балансиране на високите и нискотехнологичните решения” (16 ноември 2019 г.), както и на Международното изложение за авиация и авиотехнологии Dubai Airshow 2019 на летище „Ал Мактум” (17–21 ноември 2019 г.).
Международната конференция на командващите на военновъздушните сили в Дубай е една от най-големите и най-важните срещи на военновъздушните лидери и индустрия, предоставяща уникална възможност както за регионалните, така и на международните общности на ВВС и ПВО, които се събраха и обсъдиха последните разработки в стратегията, операциите, тактиките и технологиите.
Под патронажа на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател и министър на отбраната на ОАЕ, както и емир на Дубай, и водена от ВВС и ПВО на ОАЕ, деветата международна конференция на командващите на военновъздушните сили 2019 г. се проведе в хотел „Мариот Маркиз” на 16 ноември 2019 г.
Конференцията бе фокусирана върху необходимостта на ВВС да бъдат по-ловки и адаптивни относно своите способности и в отговора си към нарастващите и постоянно  променящи се регионални и глобални заплахи.
Конференцията приключи с огромен успех и събра на едно място високопоставени лица от ОАЕ, представители на индустриални партньори, както и делегации от десетки страни. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани