Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция работи по въпроса за съвместимостта между С-400 и изтребителите F-35

[post-views]
Сенатът на САЩ одобри рекорден бюджет за отбрана за 2023 г. в размер на 858 милиарда долара

F35-samoletПроцесът на разполагане на С-400 на турска територия продължава, както и обучението на турски военни специалисти в Русия. Работи се по въпроса за съвместимостта на С-400 и F-35. Надявам се, че тези усилия ще доведат до положителен резултат“, подчерта министърът.
Акар подчерта, че Анкара няма намерение да „изостави едно [от видовете оръжия] в полза на друго“. „Дори ако руските системи не могат да работят паралелно с F-35, тогава ще намерим най-удобната формула за действие“, добави ръководителят на военното ведомство в Анкара.

Турският министър също увери, че републиката „не възнамерява да преразгледа договора за С-400 с Руската федерация“. „Тези системи ще влязат на бойно дежурство. Всичко върви по план, нека никой не се съмнява в това“, увери Акар.

В рамките на деня в Анкара трябва да се проведат преговори между турски и американски служители, по време на които страните ще разгледат възможността за разрешаване на разногласията по отношение на доставката на руските системи за ПВО в страната.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани