Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фрегата „Верни” пое към родния пристан

[post-views]
Екипажът на фрегатата „Верни” показа високо ниво на подготовка във военноморското учение с международно участие „Dogu Akdeniz -2019”

Verni-3-VMSНа 20 ноември успешно приключи участието на фрегата „Верни” в турското военноморското учение с международно участие DOGU AKDENIZ 19, съобщиха от ВМС. 
В учението участваха над 50 военни платформи (кораби, подводници, самолети и вертолети) от 8 държави – България, Гърция,  Италия, Испания, Канада, Пакистан, Румъния и домакина Турция. 
Действията на море бяха наситени с много упражнения, сериали и тактически действия в пълния спектър на бойните действия, включващи учения по осигуряване на видовете отбрани на съединените надводни кораби както по време на прехода на море, така и в назначен район; противоподводни учения; артилерийски стрелби по въздушна, по морска и по брегова цел; учения по отбрана от въздушен противник; провеждане на група кораби през район, опасен от мини; противоминни действия и тактическо маневриране.
За пореден път екипажът на фрегата „Верни” показа своето високо ниво на подготовка и професионализъм. Големият брой участващи сили допринесоха за утвърждаване на авторитета на българските Военноморски сили в международна среда. 
През целия период – от 18 октомври до последното заставане във военноморска база Аксаз, Турция, фрегата „Верни” е проплавала общо 5116 морски мили. Предстоят още 649 морски мили. Това е най-чаканият елемент от всяко учение – пътят към дома! 

Най-ново

Единична публикация

Избрани