Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Честваха празника на военноморската база във Варна

[post-views]
Честваха празника на военноморската база във Варна

vmsС поредица от прояви беше отбелязана 122-рата годишнина от създаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базиране Варна. От 28 октомври до 14 ноември се състояха спортни състезания по футбол, тенис на корт, тенис на маса, щафета и теглене на въже, съобщиха от ВМС.
В първенствата участваха отбори на военните формирования от Варненски гарнизон. След оспорваната надпревара командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Петко Якимов връчи наградите на победителите в отделните спортове, осигурени от Военноморски спортен клуб „Варна”.
На 15  ноември в Пункт за базиране Варна се състоя военен ритуал, на който тържествено беше издигнато националното знаме. На тържеството присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, офицери от  командването на ВМС, командири на военни формирования от Варненския гарнизон и много ветерани. По случай празника военнослужещи и цивилни служители бяха наградени от командира на ВМС, командира  на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна.                   

Най-ново

Единична публикация

Избрани