Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп изненадващо се появи в Афганистан – поздрави войниците за Деня на благодарността

[post-views]
Тръмп изненадващо се появи в Афганистан – поздрави войниците за Деня на благодарността

Donald_AfganistanС изненадващо посещение по повод Деня на благодарността Доналд Тръмп зарадва войниците в най-голямата американска военновъздушна база в Афганистан. До последно пътуването му беше пазено в тайна, а тази необявена визита е първата за Тръмп в централноазиатската държава, откакто встъпи в длъжност през 2017 г.

Неочаквано президентът на САЩ Доналд Тръмп прекъсна семейната си почивка покрай Деня на благодарността и се отправи към Централна Азия.  Там той посети войниците в американските казарми на хиляди километри от дома и ги поздрави за празника. Държавният глава прекара около 3 часа във военновъздушна база Баграм и разговаря с част от 14-те хиляди военнослужещи, дислоцирани в Афганистан, припомняйки, че смята да намали броя им под 9 хиляди.

Тръмп използва визитата си и за среща с афганистанския си колега Ашраф Гани, при която заяви, че подновява диалога с талибаните за постигането на мирно споразумение. Припомняме, че президентът спря преговорите преди почти 3 месеца след поредния атентат в Кабул, при който загинаха 11 души, сред тях и американски войник.

Най-ново

Единична публикация

Избрани