Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гори единственият руски самолетоносач: Ранени и изчезнали при пожара на „Адмирал Кузнецов“

[post-views]
Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач

ruski samoletonosa4 Пожар гори на единствения руски самолетоносач „Адмирал Кузнецов“. Корабът се намира в пристанище Мурманск за ремонтни дейности. По първоначални данни шестима души са ранени, а най-малко трима са в неизвестност.

Пожарът е с площ от 120 квадратни метра. Огънят е пламнал заради пренебрегване на мерките за безопасност при ремонтни дейности, сочи предварителният анализ на противопожарната служба. Запалило се е и дизеловото гориво в един от резервоарите на кораба. Гасенето се осъществява с пожарогасители с пяна, а в овладяването на пламъците участват и моряци от руския флот. Ситуацията вече е под контрол, съобщиха от командването на Военноморските сили.

Крайцерът „Адмирал Кузнецов“ е единственият руски самолетоносач и в момента е в ремонт. Само преди дни ръководителят на Обединената корабостроителна корпорация Алексей Рахманов заяви, че работата по кораба протича по график, но се налагат и допълнителни ремонтни дейности. Машината трябваше да бъде поправена до 2022 г. С оглед на днешния инцидент обаче не е ясно дали това ще се случи в срок.

Най-ново

Единична публикация

Избрани