Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал – Ман Сити на 1/8-финалите в ШЛ, Ливърпул ще продължава защитата на трофея срещу Атлетико

[post-views]
Предстоят вълнуващи битки в осминафиналите на Шампионската лига

UEFA-Champion-league-2016-17Актуалният носител на трофея в Шампионската лига Ливърпул ще срещне Атлетико Мадрид на 1/8-финалната фаза. Това отреди жребият за следващата фаза, теглен в Нион. Още един английско-испански сблъсък ще украси първия етап на елиминациите. Реал Мадрид ще мери сили с тима на Джосеп Гуардиола Манчестър Сити.

Миналогодишният финалист Тотнъм се падна с РБ Лайпциг. Един от големите фаворити – Барселона, ще спори за място на 1/4-финалите с Наполи. Двата отбора никога досега не са играли поможду си в най-престижната клубна надпревара. Интригуващ е двубоят между Челси и Байерн (Мюнхен), който е повторение от финала през 2012 година, в който „сините от Лондон“ триумфираха.

Пари Сен Жермен, който за поредна година има амбицията да спечели трофея, ще срещне Борусия (Дортмунд). Един от фаворитите, имал може би най-голям късмет при жребия, е Ювентус. Кристиано Роналдо и компания се паднаха с Лион, който в момента е на осмо място в Лига 1. Последната двойка е между дебютанта Аталанта и Валенсия.

Мачовете са съответно на 18/19/25/26 февруари 2020 година, а реваншите – на 10/11/17/18 март.

Жребий за 1/8-финалите:

Борусия (Дортмунд) – Пари Сен Жермен

Реал Мадрид – Манчестър Сити

Аталанта – Валенсия

Атлетико Мадрид – Ливърпул

Челси – Байерн Мюнхен

Лион – Ювентус

Тотнъм – РБ Лайпциг

Наполи – Барселона

 

Източник: sportal.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани