Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военна музикантка с втора изложба

[post-views]
Военна музикантка с втора изложба

DSC07832Старши сержант Велислава Пежгорска – кларинетистка в Представителния духов оркестър на ВВС, представи във Военния клуб в Пловдив втората си самостоятелна изложба живопис. Първата бе в галерия „Арт Муза” в София през тази година. Има и участия в сборни изложби.
Работените с акрилна техника картини се отличават със своята свежест и непосредствено отношение към околния свят. Забелязва се стремеж към експресивност, търсена чрез цвета. Колоритът е интензивен. В някои от картините работи рисково и с чисти цветове, като се доближава до абстрактна изразност, заяви художникът от Военния клуб Андрея Мановски в словото си при откриването на изложбата. На церемонията присъстваха музиканти от оркестъра и известни пловдивски художници, между които бе и Стефано Поповски – художествен ментор на Велислава, с когото имат съвместна изложба. Прозвучаха музикални изпълнения на концертмайстора на Пловдивската филхармония цигуларя Мичо Димитров.
Старши сержант Велислава Пежгорска е завършила  Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив – бакалавърска степен със специалност „Педагогика на обучението по музика” и след това е специализирала кларинет – инструментал. Магистратурата й е била при професор Петко Радев, най-голямото име на този инструмент в България.  
В армията постъпва като войник през януари 2004 г. Била е в оркестъра на 61-ва Стрямска бригада. От октомври 2007 г. старши сержант Велислава Пежгорска е в Представителния духов оркестър на ВВС в Пловдив. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани