Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Приключи ремонтът на десет танка Т-72 в „ТЕРЕМ-Хан Крум“

[post-views]

Последната възстановена машина премина успешни изпитания преди дни 

1-MO-tank-T-72Успешни изпитания на последния ремонтиран през тази година танк Т-72 на Сухопътните войски бяха извършени на полигона на „ТЕРЕМ-Хан Крум” ЕООД в Търговище във вторник. Това е десетият възстановен танк, който ще бъде отново приет на въоръжение в Сухопътните войски.
Ремонтът на десетте бойни бронирани верижни машини през 2019 г. беше извършен в дъщерното дружество на ТЕРЕМ в Търговище в изпълнение на договор, подписан на 19 декември 2018 г. на основата на сключено рамково споразумение между Министерството на отбраната и „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” ЕАД. Споразумението е за извършване на ремонт трета степен на 13 танка Т-72 в срок от 5 години.
Цената за ремонта на един танк е 822 000,00 лв. без ДДС. След извършване на ремонта на танковете се назначава нов експлоатационен ресурс в рамките на 6000 км.
Гаранционният срок на всеки танк след изпълнение на ремонта е осемнайсет месеца, или две хиляди и петстотин километра – което събитие настъпи по-рано, считано от датата на приемане на машината от Сухопътните войски.
Девет от ремонтираните танкове Т-72 в изпълнение на договора от 19 декември 2018 г. вече са предадени на 
Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Техниката участва в занятия и бойни стрелби. До края на седмицата и последният, десети, танк ще заеме мястото си във формированието.

Най-ново

Виж още

Избрани