Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хилари Клинтън получи почетен пост във водещ северноирландски университет

[post-views]
Хилари Клинтън се заяде с Путин за разшираването на НАТО: „Жалко, Владимир. Сам си го предизвика“

hilari-klintanБившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе назначена за следващия канцлер на водещия университет на Северна Ирландия – Университетът на кралицата (Куинс Юнивърсити) в Белфаст, който я приветства като международно признат лидер и вдъхновяващ модел за подражание, предаде ДПА.
Клинтън, която бе удостоена с титлата „доктор хонорис кауза“ от университета през 2018 г. ще стане първата жена, заемаща церемониалния пост с петгодишен мандат.
„Държавният секретар има значителен принос за Северна Ирландия и като международно признат лидер ще бъде невероятен застъпник и вдъхновяващ ролеви модел за университетската общност“, заяви Стивън Прентър, председател на академичния съвет.
„Клинтън от години е ангажирана с мира, стабилността и икономическото възраждане на Северна Ирландия – като държавен секретар тя се фокусира върху икономическото развитие, за да подкрепи изграждането на силна и конкурентна Северна Ирландия, и като Първа дама има съществен принос в северноирландския мирен процес“, се казва в изявлението на университета.
Клинтън заяви, че за нея е „голяма привилегия да стане канцлер на Университета на кралицата, към който по думите й „изпитва голяма привързаност“ и с който през годините е установила „силна връзка“. „Университетът печели международно признание за своите изследвания и влияние и аз съм горда да бъда негов посланик и да помагам за по-нататъшното изграждане на репутацията му за високи постижения“, добави тя. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани