Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завършиха три курса по ПВО

[post-views]
Завършиха три курса по ПВО

pvo-kursУспешно завършиха последните три курса за учебната 2019 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”. Удостоверения за придобита военноотчетна специалност и квалификация получиха специализантите от курсовете „Сержант от ВВС” – „Специалист по техническа поддръжка и бойно използване на ЗРК” и „Специалист от ВВС – шофьор–агрегатист” за нуждите на Зенитно-ракетни и Радиотехнически войски. Те се проведоха в сектор „Противовъздушна отбрана” с началник майор Спас Геров. Курсът завърши с изпит по основните дисциплини, в който освен излагане на съдържанието на отделните въпроси се провериха и техните умения да анализират и обосновават отделните елементи от учебния материал. Средният успех от положените изпити е много добър 5,48.
Курсът по езикова подготовка „Английски език – 1-во ниво” завърши с финален тест ALCPT, който бе проведен от старши преподавател в катедра „Лидерство и чуждоезикова подготовка” на факултет „Авиационен”. В изпълнение на плана за придобиване и повишаване на квалификацията на военнослужещи от ВВС през тази година бяха обучени сержанти и войници по 29 специалности в шест направления – авиационна техника, КИН специалисти, зенитно-ракетна техника, радиолокационна техника, логистика и администрация, напомниха от ВВС. Проведени бяха курсове за придобиване на военна и длъжностна квалификация „Младши сержант” и „Войник –първи етап общовойскова подготовка”.
Организирани бяха два курса за повишаване на квалификацията на водачи на МПС от категория „С” в категория „Д”, които положиха изпит пред Областен отдел „Контролна дейност” – ДАИ. 
Проведени бяха два курса по езикова подготовка. Паралелно с това в Центъра се проведе практическата подготовка на курсанти от факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски”.
Началникът на щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите и ги поздрави за отличните резултати и проявената отговорност към учебния процес. Пожела професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани