Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На бляскава церемония в Холивид връчиха 77-те награди „Златен глобус“

[post-views]
На бляскава церемония в Холивид връчиха 77-те награди „Златен глобус“

golden globe_LA „Имало едно време в Холивуд“ е големият победител на тазгодишните награди „Златен глобус“. Лентата на Тарантино си тръгна с общо 3 статуетки  от 77-та церемония по връчване на престижните отличия. По 2 отличия получиха филмите „1917“ и „Жокера“.

Сред много блясък и шикозни тоалети, на традиционната церемония в Лос Анджелис бяха връчени наградите „Златен глобус“. Отличията в повече от 20 категории за кино и телевизия разпределят членовете на Асоциацията на чуждестранните медии в Холивуд.

Водещ на събитието беше комикът Рики Джървейс, който не изневери на стила си и със солените си шеги не прости никому при въвеждащия си монолог.

Последният филм на Куентин Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“, спечели в категориите за „най-добър сценарий“, „най-добра комедия“ и „най-добър актьор в поддържаща роля“ за Брад Пит.

Другият герой на вечерта беше Сам Мендес. Неговият военен епос, който пренася зрителя в окопите на Първата Световна война, „1917“ взе статуетките за „най-добър режисьор“ и „най-добра драма“.

Наградите за най-добрите актьори в драма взеха Хоакин Финикс при мъжете за великолепното си превъплъщение в „Жокера“ и Рене Зелуегър при жените за биографичната лента „Джуди“, посветена на певицата и актриса Джуди Гарланд. При колегите им в комедийния жанр бяха отличени актрисата и рап-певица Нора Лум, известна като Awkwafina, за ролята си в „Сбогуване“ и Тарън Еджъртън, който влезе в образа на Елтън Джон в „Рокетмен“.

За най-добър чуждоезичен филм беше определен  корейският „Паразит“. Той вече има „Златна палма“ от Кан и дава все по-сериозни заявки за спечелването и на „Оскар“ през февруари.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани