Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хиляди се сбогуваха с иранския генерал Касем Сюлеймани

[post-views]
Хиляди се сбогуваха с иранския генерал Касем Сюлеймани

погребение на иранския генерал Касем Сюлеймани Към другата водеща новина по темата. Убитият ирански генерал Касем Сюлеймани беше погребан през деня в родния му град Керман. Погребението отново привлече тълпи от хора, за които Сюлеймани е национален герой.

 „Смърт за Америка“ и „Смърт за Тръмп“. От дни тези лозунги ехтят по улиците на големите ирански градове, след убийството на генерал Касем Сюлеймани.

Според иранската национална телевизия само в понеделник в столицата Техеран са излезли над 2 милиона души, за да се сбогуват с генерала си, смятан за втория най-влиятелен човек в страната след Аятолах Хомейни. Високопоставен ирански генерал дори заяви, че „мъченикът“ Касем Сюлеймни е по-опасен мъртъв отколкото жив. Огромна тълпа от хора се събра в родния град на генерала Керман, където бяха погребани останките му.

Иранците искат незабавно отмъщение за Сюлеймни, посочват водещите държавни медии в страната, което според анализатори е предпоставка за избухването на въоръжен конфликт между САЩ и Иран, след като Вашингтон бе категоричен, че ще посрещне всяка провокация с ответен удар.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани