Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Във 2-ра бригада набелязаха приоритетите

[post-views]
Във 2-ра бригада  набелязаха приоритетите

2 brigadaВъв военно формирование 48430 – Стара Загора, се проведе ритуал по тържествено откриване на новата учебна 2020 година за военните формирования от гарнизона. Строят беше приет от командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов.
В своето слово той акцентира върху постигнатите резултати при изпълнението на основните задачи през изминалата 2019 г.,
като отличи достойното представяне на военнослужещите от бригадата при участието в националните и международните подготовки, учения и тренировки. Бригаден генерал Шопов очерта предстоящите задачи през 2020 г. и набеляза приоритетите в подготовката за усъвършенстване на способностите на формированията и оперативната им съвместимост. Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш.
В гарнизоните Хасково, Ямбол и Плевен под ръководството на командирите на батальони и дивизиони също тържествено беше открита новата учебна 2020 г. В Хасково присъства заместник-командирът на 2-ра бригада полковник Недялко Ников. В Ямбол бе началникът на щаба на бригадата полковник Емил Симеонов, а Плевен посети ЗНЩ по огневата поддръжка на 2-ра бригада подполковник Диян Димов.                

Най-ново

Единична публикация

Избрани