Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морски екшън за начало на годината

[post-views]
Морски екшън за начало на годината

vmsВоенни ритуали за тържественото откриване на учебната 2020 година и новия годишен цикъл на подготовка на военните моряци се състояха в vmsпунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби на 7 януари, съобщиха от ВМС. След тържественото издигане на военноморския флаг във Варна военнослужещите и цивилните служители бяха поздравени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и от заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Ваньо Мусенски.  
От борда на моторен катер „Васил Левски” представителите на медиите наблюдаваха истински учебен екшън в морето. Военните моряци представиха епизоди от занятия по развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, подготовка и спускане на телеуправляем подводен апарат „ПАП-104”, борба с възникнал на кораба пожар. Атрактивно беше извършено спасяване на пострадал при пожара човек.
В Пункт за базиране Бургас началникът на щаба на флотилията капитан I ранг Велко Велков даде своята висока оценка за постигнатите резултати при подготовката и изпълнението на всички задачи през изминалата 2019 учебна година. Отец Стилиян от църквата „Свети Никола” в Черноморец извърши водосвет за здраве и успехи. Бе направен показ на техника от състава на формированието за овладяване и преодоляване на последствията от природни бедствия и бяха проведени показни занятия.         

Най-ново

Единична публикация

Избрани