Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов премиер – Руският парламент одобри кандидатурата на Михаил Мишустин

[post-views]
Нов премиер – Руският парламент одобри кандидатурата на Михаил Мишустин

0000296764-article3Михаил Мишустин е новият премиер на Русия, след като долната камара на руския парламент Държаната дума даде съгласието си да бъде назначен на поста. До избор на нов премиер се стигна, след изненадващо решение на Дмитрий Медведев да подаде оставка, малко след като президентът на федерацията Владимир Путин обяви плановете си за промени в конституцията.
Очаквано предложението на Владимир Путин за поста на министър-председател да бъде избран Михаил Мишустин беше подкрепено от Държавната дума с голямо мнозинство. От 424 депутата, 383 гласова „за“, 41 гласуваха въздържал се и нито един против.

53 годишният Мишустин, който почти няма опит в политика и досега оглавяваше Федералната данъчна служба, малко след  като беше одобрен на поста заяви, че много скоро ще представи и членовете на кабинета си.

Като приоритет той посочи  провеждането на обявените президента конституционни промени, които в общи линии трябва да делегират повече правомощия на парламента за сметка на президентската институция.

Ден след изненадваща оставка на бившия вече премиер Дмитрий Медведев, основният въпрос, който вълнува хората остава- защо? Според някои отстраняването му има за цел да тушира растящото обществено недоволство, заради влошаващата икономическа ситуация в Русия през последните години.

Според други освобождаването му от поста е поредния стратегически ход на президентът Владимир Путин, който доминира в руската политика през последни две десетилетия, да остане в управлението на страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани