Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВВУ „Георги Бенковски“ обяви кандидатстудентската си кампания

[post-views]
ВВВУ „Георги Бенковски“ обяви кандидатстудентската си кампания

летци-Долна-Митрополия-1-640x330Най-новото висше училище у нас –   Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, обяви началото на кандидатстудентската си кампания за прием във военните и цивилни специалности. Това съобщи началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

На сайта на училището са качени възможностите за избор на специалности, условията за кандидатстване и сроковете. За учебната 2020 – 2021 година е обявено  ранно записване на курсанти за редовно обучение по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“ за бакалавърска степен, както и по следните специализации.  Обявени са 14 места за летци – пилоти – 12 за МО и 2 за МВР. Има 8места за ръководител на полети (щурман – управление на въздушното движение), 7 места за летателни апарати и авиационни двигатели,  5 места за летищно осигуряване,5 места за авиационно въоръжение и 6 за Навигационни, комуникационни и информационни системи.

Бригаден генерал. Радойски изтъкна, че вече са изградили организационно всички структури на висшето училище – личният състав е преназначен, избран е Академичен съвет, сформирани са катедрите, започнал е процес на попълване на свободните места за преподаватели и други специалисти.

http://www.af-acad.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани