Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оглавяваме комитета на НАТО по военното разузнаване

[post-views]

Осем новоназначени воини влязоха в строя на в. ф. 24620– Свобода

1-razuzn1През 2020 г. Служба „Военна информация” ще председателства Комитета на НАТО по военното разузнаване, което е огромна отговорност. Това заяви изпълняващият длъжността директор на Служба „Военна информация” полковник Велко Атанасов по време на тържеството по повод 112-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и празника на Службата. Сред присъстващите бяха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.
„Процесът на стратегическия преглед на системата за национална сигурност и отбрана стартира със сериозната аналитична работа на Служба „Военна информация” по отношение на геополитическата среда и рисковете и заплахите за сигурността. С анализите на Службата започна и оценката за необходимите отбранителни способности на Въоръжените сили и на Българската армия”, изтъкна заместник-министър Величков, след като поздрави личния състав на Службата от името на министъра на отбраната.
В приветствието си полковник Атанасов благодари на военнослужещите и цивилните служители за положените усилия за утвърждаване на авторитета на Службата през изминалата нелека година. Той информира, че е приета визията за развитието на Служба „Военна информация” до 2032 г. и апелира всеки един да допринесе за нейното изпълнение. Ръководството ще разчита както на младите, така и на по-опитните колеги и занапред, допълни той.
Генерал-лейтенант Илиев поздрави присъстващите от името на началника на отбраната. Той благодари за съвместната работа и оцени високо информационния продукт, който Службата предоставя. 
Годишнината от създаването на военното разузнаване беше отбелязана и от личния състав на в. ф.  24 620 – Свобода. В празничния ден 8 новоназначени военнослужещи се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
Бъдете горди, нямате никакво основание да се срамувате, че сте служили на България, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на тържество в ЦВК по повод годишнината на военното разузнаване, съобщи сайтът otbrana.com. Министърът поздрави членовете на Асоциацията на военните разузнавачи и посочи, че интересите на България изискват страната ни да има силно, работещо разузнаване. Бъдете горди с това, което сте правили, подчерта той, обръщайки се към ветераните военни разузнавачи. 

Най-ново

Избрани