Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мистериозна авиокатастрофа в Афганистан – самолет се разби в контролиран от талибаните район

[post-views]
Мистериозна авиокатастрофа в Афганистан – самолет се разби в контролиран от талибаните район

voenen-samolet-se-razbi-v-tunisСамолет се разби в афганистанската провинция Газни. Точното място на катастрофата е на югозапад от столицата Кабул, в район със засилено присъствие на талибани. Мистерия обгърна случая, след като първоначално беше обявено, че самолетът е пътнически, но в последствие информацията беше опровергана от държавната авиокомпания.

Подробностите около катастрофата и причините за нея все още се изясняват. Афганистанските власти се опитват да локализират останките на самолета в планинския район, който е под частичния контрол на талибаните. Няма потвърждение дали има жертви, нито кой е собственик на машината, коментираха от полицията в провинция Газни.

Първоначалната информация от Министерството на вътрешните работи твърдеше, че става дума за пътнически самолет на държавната „Ариана Афган Еърлайнс“, който превозвал 83-ма души от Херат до Кабул. Изпълнителният директор на авиокомпанията обаче отрече информацията, като подчерта, че целият въздушен флот е налице. Той уточни, че и двата дневни полета от Херат, съответно до Кабул и Делхи, са в пълна безопасност.

Държавната служба за гражданска авиация отрече да е катастрофирал пътнически самолет, а говорител на талибаните заяви, че машината все още не е открита.

Иранската държавна медия публикува кадри, за които твърди, че са от мястото на катастрофата. Според Техеран самолетът може да е принадлежал на американските ВВС, но от военното министерство в Кабул увериха, че в инцидента не са участвали единици на САЩ или НАТО.

Най-ново

Единична публикация

Избрани