Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Експериментален състав за мача с Беларус

[post-views]
Експериментален състав за мача с Беларус

Държавният селекционер Георги Дерменджиев ще разчита на малко странен състав за единствената си контрола преди историческия бараж за европейско първенство с Унгария в края на следващия месец.
Част от основните играчи, които се състезават в чуждестранни клубове, са с травми, а други няма да получат разрешение от клубовете си, тъй като датата на двубоя с Беларус не е официална. Затова се очаква на терена идната сряда на националния стадион „Васил Левски“ да се появят момчета като Даниел Наумов (вратар на ЦСКА 1948). Вероятно поне едно полувреме ще играе и звездата на „Ботев“ – Пловдив, Тодор Неделев.
В същото време БФС ще стартира кампания, която да убеди родните фенове да подкрепят националите срещу Унгария. Служителите на централата разработват своята стратегия, която вероятно ще бъде обявена на футболната общественост след контрdermenолата в сряда.
Националният селекционер пък призна, че ще има нов разговор с Ивелин Попов за евентуалното връщане на капитана на националния отбор. Наставникът ще свика под знамената най-доброто и най-качественото като състезатели за мача с унгарците. „След срещата с Беларус ще говорим отново с Ивелин Попов. Вече проведох един разговор с него и сме се разбрали. Добре е за Николай Бодуров, че има отбор. Гледах мачовете му в тяхната Шампионска лига. Формата му започва да се подобрява. А той има рутина да играе в националния отбор. Иначе в националния отбор трябва да има една сплав между по-млади и по-опитни футболисти. На 32, на 33 – няма значение. Ако играчът е лидер, има място в националния отбор. Имах разговор с бащата на Индиана Василев, който ни отказа много вежливо. Каза, че решението е на самия футболист, който предпочита да играе за американците, тъй като не харесва цялостната негативна среда, която вирее в България“, коментира Дерменджиев.
Както първи БА писа на разположение на селекционера за мача в сряда няма да са играчите от „Лудогорец“, които имат тежки битки от Лига Европа с „Интер“ Милано.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани