Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белите каски зоват за международна намеса в Идлиб

[post-views]
Белите каски зоват за международна намеса в Идлиб

Syria_wojna_dzieciБелите каски призоваха световните сили да се намесят в подкрепа на хората в Идлиб. Междувременно боевете в сирийската провинция продължават, а турският президент Реджеп Таип Ердоган повтори ултиматума си към правителствените сили, че ако не напуснат зоната до края на месеца, Анкара ще се намеси.

Ситуацията в Идлиб е неописуема, споделят от доброволческата организация Сирийска гражданска защита. Хиляди хора са без подслон и са принудени да горят старите си дрехи, за да се стоплят. Множество деца и възрастни хора умират заради студа.

Припомняме, че за последните 3 месеца от Идлиб се изселиха близо милион цивилни. Белите каски призоваха световните правителства да потърсят и друг начин, освен финансовата подкрепа, да сложат край на кризата и подчертаха, че без политическа воля трагедията никога няма да свърши.

Турция няма да отстъпи „и крачка назад“ в Сирия, заяви президентът Ердоган пред депутати от Партията на справедливостта и развитието. Обсъждаме различни сценарии за действие, включително активна намеса, допълни държавният глава и припомни, че ултиматумът към Дамаск изтича.

В началото на месеца ситуацията в северозападната сирийска провинция ескалира и въпреки усилия за прекратяване на огъня, руски и турски военни си размениха серия от удари при офанзивата на правителствените сили в контролираните от бунтовниците райони. Още тогава Анкара заяви, че ще задейства цялата си военна мощ и нова операция в Идлиб е „само въпрос на време.“

Най-ново

Единична публикация

Избрани