Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Нека бъдем преди всичко българи, да следваме идеалите на предците и да изградим просперираща България

Untitled''Независимо от превратностите на времето ние нямаме право да се отказваме от нашите идеали, от идеалите, заради които са умирали нашите национални герои." Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 2 март, на откриването на възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в гр. Казанлък.

„Нека бъдем преди всичко българи и заедно с Божията помощ и нашата воля да осъществим завинаги идеала на нашите предци – силна, просперираща България, в която гражданите живеят с достойнство и в мир“, заяви той. Министър Каракачанов призова на този празник българското общество да се обедини в името на идеалите, изписани в страниците на славната българска история с кръвта на хиляди герои.

В навечерието на 3-и март жителите и гостите на Казанлък се преклониха пред паметта на героите, дали живота си за свободата на Родината. Почетна рота от 61-а Стрямска механизирана бригада участва в официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България.

Тържествата по повод 142-ата годишнина от освобождението на България завършиха с тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от Сухопътните войски.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top