Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гърция депортира всеки, нелегално влязъл в страната

[post-views]
Само за година Гърция спряла над 150 000 мигранти да пресекат границата й

migrants_try_to_cross_greeces_border_with_macedoniaВсеки, влязъл нелегално на територията на Гърция от 1 март насам, ще бъде депортиран в родината му. Това заяви министърът на migranti_Greeceмиграцията Панайотис Митаракис. Мярката е част от плановете на правителството да спре поредната мигрантска вълна към Европа, след като Турция отвори границите си за бежанците, което доведе до напрежение по външните граници на ЕС.

Според плановете всеки, влязъл в страната след първи март, ще бъде преместен в бежански център в град Серес, откъдето ще бъде връщан в родната му страната.

Като допълнение гръцкият министър по миграцията посочи, че със задната дата от 1 януари 2019 г. всеки незаконно влязъл в Гърция и живеещ на островите ще бъде преместен в континенталната част на страната.

migranti_Greece-TrПрез последните дни хиляди бежанци и мигранти се опитаха да прекосят турско-гръцката граница в опит да влязат в Европа, след като Турция реши да спре да се придържа към постигнатото с ЕС споразумение, което я задължаваше да ги държи на нейна територия.

Това доведе до напрежение, което през последните дни все по-често ескалира в сблъсъци.

Отделно ситуацията доведен до ново напрежение между ЕС и Турция, след като Брюксел обвини Анкара, че използва бежанците, за да изнудва ЕС за постигане на политически си цели.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани