Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията се включи в честванията в цялата страна

[post-views]
Армията се включи в честванията в цялата страна

Руски паметник 2Независимо от превратностите на времето ние нямаме право да се отказваме от нашите идеали, от идеалите, заради които са умирали нашите национални герои.” Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на 2 март по време на откриването на възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в Казанлък. 
„Нека бъдем преди всичко българи и заедно с Божията помощ и нашата воля да осъществим завинаги идеала на нашите предци – силна, просперираща България, в която гражданите живеят с достойнство и в мир“, заяви той. 
Тържествата в Пловдив започнаха в катедралния храм „Св. Богородица”. Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений отслужи молебен. Стотици пловдивчани и гости на града се качиха на Бунарджика, за да почетат героите, загинали за Освобождението на България. На паметника на опълченците в Пловдивските централни гробища бе отслужена панихида. И на двете места участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон и бяха поднесени венци и цветя. Кулминацията на честването на националния празник беше тържествената проверка (заря) на площад „Централен”. Почетният строй беше приет от началника на гарнизон Пловдив и командир на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.
На площад „Атанас Сиреков” се проведе ритуал по издигането на националния флаг и флаговете на Бургас и ЕС, предаде от морския град нашият кореспондент Неделчо Димов. Венци и цветя поднесоха пред Паметника от името на кмета на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, представители на военно-патриотични съюзи и обществени организации, граждани на Бургас.           

Най-ново

Единична публикация

Избрани