Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Zov55polk13-годишният Калоян Йорданов Йорданов се нуждае от финансова помощ за лечение на онкологичното си заболяване. Син е на капитан Йордан Йорданов и редник Красимира Георгиева от 55-и инженерен полк в Белене. 
Калоян е с поставена диагноза остеосарком на дясна раменна кост от май 2015 г. Направени му са няколко операции в Германия на ръката и на белите дробове заради метастази, с последващо лечение с химеотерапии по протокола за остеосарком. През февруари 2018 г. е открит рецидив в лявата страна на долната му челюст, след което е извършена операция за премахване на 2/3 от челюстта, имплантиране на протеза и присаждане на меки тъкани и кост от хълбока му. През юли 2019 г. е открит рецидив в дясната страна на долната му челюст, на която е направена операция на 28 януари 2020 г. След нея се възстановява бързо и се чувства добре. 
Сега единствената надежда за продължаване на лечението му е имунотерапия, която за съжаление не е регистрирана в България за остеосарком и не се поема от Здравната каса. Необходими му са 5 (пет) курса на имунотерапия, общата сума на които възлиза на 988 750 лева, или приблизително 510 000 евро. А първият курс трябва да започне възможно най-скоро поради факта, че не е желателно да минава голям период от време след операцията. Сумата е  непосилна за родителите на Калоян Йорданов Йорданов и те търсят подкрепа за лечението на своя син.
https://bg.helpkarma.com/campaign/sila-za-kaloian-271…
IBAN: BG91STSA93000026707499
BIC: STSABGSF

Най-ново

Виж още

Избрани