Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин допусна вариант да е президент на Русия до 2036

[post-views]
Путин: Русия не може да бъде изолирана

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace PlanРуският президент Владимир Путин не изключи варианта да се кандидатира отново за поста и след изтичането на мандата му през 2024г. Подобна възможност се появи, след като депутатът от руската дума Валентина Терешкова предложи да се приеме закон, според който след приемането на новата Конституция да бъдат нулирани президентските мандати на Путин до сега.

Подобна поправка може да бъде приета единствено, aко руските граждани я подкрепят на предстоящия референдум за промените в Конституцията този април, заяви Путин, който посети руската дума, за да се запознае с обсъжданията на второто четене на предстоящите промени в Конституцията.

Президентът все пак застана твърдо зад убежденията, че не трябва да бъде премахнато ограничението за броят на допустими мандати за държавния глава. Според него стабилността трябва да е приоритет, но щом социалната и политическата сфери навлязат в зряла възраст, напред излиза възможността за смяна на властта в името на страната.

Припомням, че в началото на годината Владимир Путин, изненадващо обяви намерението си да прокара промени в Конституцията, които да балансират разпределението на властта между президентска институция и парламента.

Дали промените ще бъдат одобрени от руските граждани ще стане ясно на 22 април, за когото е насрочен референдума в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани