Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата пусна редактирани записи на Божков, който плаши с убийство

[post-views]
Прокуратурата пусна редактирани записи на Божков, който плаши с убийство

Димитър Илиев

vasil-bojkovСпециализираната прокуратура пусна нова порция от станалите й напоследък любими записи от специални разузнавателни средства. В тях хазартният бос Васил Божков изнудва братя Найденови да му дават по 10 млн. лв. на година или половината си бизнес. „Които предават – умират. Такава ви е съдбата бе, приятелю“. „По десет милиона на година ми давайте и това е“. Това са реплики от записи на разговори на Васил Божков с братята Цветомир и Боян Найденови, които прокуратурата разпространи.
Васил Божков е изнудвал доскорошните си съдружници. Той иска да му дадат 50 на сто от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.
Публикуваните документи са от три срещи, в които са участвали двамата братя Найденови и баща им. Те са проведени от юли до септември, а последният запис е от телефонен разговор през декември миналата година. В него вече Божков търси примирие с Найденови.
Прокуратурата за пореден път оправда пускането на записите, които са правени от двамата братя и на практика не представляват СРС-та по смисъла на закона, с високия обществен интерес към случая.
Според бившия вътрешен министър Емануил Йорданов такива записи не могат да се разгласяват, тъй като оказват влияние върху обществото и съда. „На прокурорите трябва да им бъде забранено да гледат филми със Стивън Сегал. Той е добър полицай, знае кои са лошите, не му трябват доказателства. Отива, тегли им един хубав бой и нещата са приключили. За съд място няма“, коментира Йорданов.
Докато българското правосъдие чака дали Васил Божков ще бъде екстрадиран от ОАЕ, в четвъртък Апелативният съд заседава по мерките за неотклонение на двама от най-близките сътрудници на хазартния бос – сина му Антон Божков и бившата му сътрудничка Йоана Чолакова. Седмица по-рано Антон Божков беше пуснат под парична гаранция от 1 млн. лв., след като съдът не успя да открие достатъчно доказателства, че той е участвал в пране на пари под ръководството на баща си. Йоана Чолакова остана в ареста, защото имало свидетелски показания, че именно тя била връзката между Васил Божков и сводниците, както и между него и иманярите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани