Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бензиностанции, банки и транспорт ще работят, тв обучение на децата

[post-views]
Бензиностанции, банки и транспорт ще работят, тв обучение на децата

Boiko BorisovБанковите клонове, аптеките, застрахователните клонове, както и транспортът ще работят. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание целта на тази заповед е да намалим контактите на хората.

„Много спорове имаше върху моловете“, призна Борисов за ограниченията, но още ще се премисля, след като по-рано днес стана ясно, че затварят училища, магазини без хранителните, дрогериите и аптеките.

„Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората“, коментира Борисов. Борисов обаче обясни, че заповедта на здравния министър Кирил Ананиев търпи корекции. В забраните не влизат бензиностанциите.


„Това е изключително важно – за транспорта“, каза още Борисов. Заедно с транспортния министър Росен Желязков премиерът е разговарял с председателя на Еврокомисията, притеснен от затворените граници на някои европейски държави, през които преминават наши тирове. Такива са случаите с Румъния и Словения.

„България не затваря своите граници“, заяви министърът на транспорта Росен Желязков. От 16 март се спира провеждането на шофьорски изпити, заяви той.

„Износ, внос – икономиката ни е отворена и това действително дава големи отражения върху стопанския живот. Всяка държава да има гише, където тировете да минават, за да не слизат от кабините шофьорите. За да не спира товарооборотът и стопанският живот“, обясни Борисов.

„Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората“, коментира Борисов.

Той обаче се обърна към щаба дали да не се позволи, след като ресторантите се затварят, да работят доставките за храна по домовете. „Ресторанта – да, но това значи ли и кетъринга за доставка по домовете?“, попита още Борисов.

Според него може да продължи работата на кухните за доставка по домовете със спазването на всички хигиенни средства, вместо да се струпват хората по магазините. Премиерът още веднъж призова да спре запасяването с хранителни продукти, тъй като всички производители гарантират – имаме за две години запаси да изхраним държавата.

„Нашето селско стопанство е силно, нищо не налага да се купува по 40-50 бутилки олио“, апелира за успокояване на хората министър-председателят.

Учениците от вторник ще учат дистанционно по някой от каналите на БНТ, съобщи още Борисов. „Вълчев е подготвил програма за дистанционно обучение на децата, за целта ще изполваме от вторник БНТ 2 и БНТ 4, за да се преподава на отделните класове“, добави премиерът, който е обсъдил темата и със СБУ. Целта е децата да не губят знания.

Източник: dariknews.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани