Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Светът и борбата срещу КОВИД-19

[post-views]
Въпреки строгите мерки Китай отчете рекорден брой заразени с Ковид

Koronavirus_KitaiЕвропейската комисия предлага да насочи 37 милиарда евро от политиката на сближаване за борба с пандемията от Ковид-19. Фонд „Солидарност“ да бъде включен в овладяването на коронавируса, като се осигурят 800 милиона евро. Междувременно бразилският президент Жаир Болсонаро даде днес положителна проба за коронавирус. Норвежкият крал Харалд Пети и кралица Соня са под карантина, след като бяха на посещение в Йордания.

Пандемията доведе до ново сътресение на световните пазари и тома подклажда опасения, че светът върви към тежка икономическа рецесия.

Франция е последната европейска страната, която обяви, че затваря всичките учебни заведения, включително и детските градини.

Президентът на република Еманюел Макрон призова хора към единство, като предупреди, че това ще е може би най-голямата здравна криза на века.

Подобни мерки са вече в сила повечето страни от ЕС, като в същото време продължава да расте списъка държавни, които въвеждат ограничения по границите си.

Сред тях е Чехия, която издаде забрана за влизането на територията на страната от 15 държави.

Междувременно в Испания, която сред Италия е най-засегната от заболяването страна в ЕС, бяха сложени под карантина няколко населени места. Мярката ще засегне около 70 хиляди души, и беше въведен, след като за последните 24 часа броят на смъртните случаи скочи на 84 от 47 ден по-рано.

Междувременно в Италия, поставена от властите под карантина, пристига първата група китайски лекари и медицински сестри, които с богатия  с опит с новото заболяване, ще се опит да подпомогнат усилията на италианските им колеги.

Независимо, че броят на смъртните случаи в страната надхвърли 1000 външния министър Луиджи ди Майо, заяви, че в регионите, които първи бяха поставени под карантина, за сега дават резултат.

Освен в Европа се забелязва и затягане на превантивните мерки по света. В САЩ бяха прекратени всички спорни и културни събития, включително и поставките ма Бродуей за един месец. Само преди ден Вашингтон обяви, че рамките на 30 затваря границите за гражданите от Европа, с изключение на Великобритания.

Канада също ограничи провеждането на масови мероприятия, Новината дойде малко, след като премиерът на страната Джъстин Трюдо и съпругата му потвърдиха, че са дали положителни проби с вируса. В същото време пандемията продължава да изнервя пазарите, след като основните стокови борси в САЩ, ЕС и Азия, продължават да търпят загуби.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани