Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шефът на НАТО участва в крос в чест на 3 март

[post-views]
Шефът на НАТО участва в крос в чест на 3 март

maraton-Afganistan -StoltenbergГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг участва в традиционния крос за купата на командира на операцията „Решителна подкрепа” в Афганистан, който се състоя в чест на националните празници на България и Естония. Това съобщиха от МО. В спортното събитие участваха също старшият представител на НАТО за Афганистан сър Никълъс Кей и командващият на операцията генерал Остин Скот Милър.
Военнослужещите от състава на 39-ия български военен контингент и Националния мобилен модул по КИС, които участват в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”, отбелязаха тържествено 142-рата годишнина от Освобождението на България. На тържеството присъстваха висши офицери от ръководството на мисията на Алианса в Афганистан и военнослужещи от съюзни военни контингенти, участващи в „Решителна подкрепа”.
Националният командир за Кабул полковник Мирослав Маринов запозна гостите с историята, културата и традициите на България, а заместник-командващият на мисията на НАТО в Афганистан генерал-лейтенант Джил Хил поздрави българските военнослужещи по повод националния празник.
Българските военнослужещи не само се включиха в традиционния крос, но и в чест на Трети март раздадоха на участниците в спортната проява рекламни тениски и шапки със символите – националното знаме и българския лъв.                                     

Най-ново

Единична публикация

Избрани