Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С полет на самолет „Спартан“ в нашата страна се завърнаха от Латвия и Полша курсанти и студенти на НВУ „Васил Левски“

[post-views]
Информация за бойната техника на ВВС, която ще участва във военния парад в чест на 6 май

2-samolet-spartan-vvsМинистерството на отбраната организира днес, 18 март, транспортирането от Латвия и Полша в нашата страна на общо 21 курсанти и студенти от Националния военен университет „Васил Левски”, които са били на обучение по програма „Еразъм”+ във военни образователни институции.

Полетът се извърши с транспортен самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили по маршрут София – Рига – Варшава – София. На борда на самолета беше лекар от Военномедицинска академия. Самолетът излетя тази сутрин в 7,12 ч. и кацна на летище София в 21.41 ч.

Всички транспортирани български граждани ще бъдат поставени под 14-дневна карантина с цел спазване на противоепидемичните мерки.

По време на карантината курсантите ще бъдат настанени в отделна сграда на Националния военен университет в гр. Велико Търново, отдалечена от останалите корпуси, където ще са под непрекъснато лекарско наблюдение.

Ръководството на Военния университет осигурява всички необходими грижи за запазване здравето на поставените под карантина курсанти. Изготвено е меню с осигуряване на оптимално количество енергия и хранителни вещества за повишаване на имунитета им. Храната ще бъде доставяна до помещенията, в които са настанени, за да се избегнат външни контакти. Осигурен е 24-часов достъп до медицинска помощ. Създадена е организация за ежедневно набавяне на санитарни и хигиенни продукти за лична употреба от обучаемите.

 

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани