Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Танков батальон стреля денем и нощем на „Батмиш“

[post-views]
Танков батальон стреля денем и нощем на „Батмиш“

Валерия ТОДОРОВА

61Планираните занятия на 61-ви танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) се провеждат на Огневия комплекс „Батмиш” през този месец. С екипажите от втора танкова рота с командир капитан Живко Кръстев и от трета танкова рота с командир капитан Христо Атанасов сe проведоха тактическите занятия денем и нощем на тема „отбрана”. 
За 30 и 31 март са планирани тактическите занятия денем и нощем на тема „настъпление” за танковите екипажи на първа танкова рота с командир капитан Николай Николов. 
И трите танкови роти приключиха успешно и с много добри резултати огневите тренировки денем и нощем с въоръжението на танк Т-72. А поразените мишени превръщат танкистите от втора танкова рота в истински отличници по думите на майор Веселин Василев, който изпълнява длъжността командир на 61-ви танков батальон.
Два изпита – за мерачи на танк Т-72 и за класна специалност, се проведоха пред комисия с председател заместник-командира на ЦПС полковник Данчо Николов и членове подполковник Тодор Тачев, началник на отделение „Подготовка на формированията”, и майор Веселин Василев. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани