Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Светлина в тунела: За първи път спад на новите смъртни случаи в Италия

[post-views]
Светлина в тунела: За първи път спад на новите смъртни случаи в Италия

Italy_koronavirusНад един милиард души са помолени да останат вкъщи в повече от 50 страни и територии по света, заради пандемията на коронавируса, обхващаща земното кълбо, съобщи АФП
В Италия, най-засегната страна в Европа от ковид-19, за първи път е регистриран спад на новите смъртни случаи. Макар и с малко се забелязва спад и при новите случаи на заразените. Независимо от това властите са категорични, че въведени рестрикции няма да бъдат облекчавани в близко бъдеще.

Според последните данни на италианските власти през последните 24 часа са регистрирани 651 смъртни случая, в сравнение през уикенда, когато за един ден бяха регистрираните над 900.
С близо 1000 души беше отчетен и спад при заразените, като от близо 5000 в събота, до под 4000.
Позитивните данни са се смятат за лъч светлина в тунела, в който се намира в Италия.
Ескпертите обаче не се ангажират с оценка дали това се дължи на въведените ограничителни мерки в страната, които продължават да се затягат.
От днес вече е забранено не само предвижването между отделните градове, но и между отделните общини.Така хората ще могат да се движат единствено, в случай че трябва да отидат на работа са  в района на адресната им регистрация.
Една от причините е желанието на властите да ограничат движението на хора от северните към южните части на страната, независимо, че това може допълнително да натежи на икономиката.
Междувременно в страната пристигнаха близо медицински екипи и оборудване от Китай, Куба и Русия, които ще се включат в борбата срещу ковид-19.
Според последните данни на СЗО общия брой на заразените е над 340 хиляди души, а този на смъртните случаи надхвърли 15 хиляди. До този момент от заболяването са се възстановили над 1000 хиляди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани